Biografie

Aleg Tryfanenkau In Minsk, Wit-Rusland, begon ik in 1980 mijn piano-opleiding aan de Staatsmuziekschool. Daarna volgde de studie aan het Muziekcollege en de Muziekacademie, in dezelfde stad.

In 2000 kreeg ik een aanbod om verder te gaan studeren aan het voormalige Noord-Nederlands Conservatorium in Groningen (nu Prins Claus Conservatorium). Dit aanbod heb ik in dank aanvaard en in september 2000 ben ik begonnen met de studie in Nederland, eerst in Groningen (afgestudeerd in 2004) en daarna in Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium (afgestudeerd in 2007). Op beide conservatoria kreeg ik les van Paul Komen.

Tijdens mijn studie volgde ik masterclasses bij onder anderen Joseph Banowetz (Professor aan het North Texas University), Bart van Oort (Koninklijk Conservatorium, Den Haag) en Miranda van Kralingen. Ook mocht ik een aantal prijzen in ontvangst nemen bij diverse piano en kamermuziek concoursen.

Sinds 2008 woon ik in Sappemeer. Ik ben actief als solist, kamermusicus en begeleider van vocale solisten. Bij de Nationale Reisopera was ik als repetitor betrokken bij de "La Cenerentola" van Gioacchino Rossini. Ook als repetitor ben ik verbonden aan het Noord Nederlands Orkest en het Peter de Grote Festival.